Scroll to top

RIE ULDAHL

DEN FØRSTE BUTIK I ALLINGE


Allerede i barndommen var de kulinariske oplevelser en stor del af Rie Uldahls liv. Røget sild med fingrene på granit trappen i gården, mens storesøster passede butikken, var en af de bedste oplevelser. Hvis altså ikke silden bare blev indtaget med fingrene på klipperne ved vandet.

Ries sanseunivers var et stort forådskammer på den lille klippeø. Og glæden ved naturen og hvad hun blev præsenteret for af kulinariske oplevelser, er blevet katalysator for den passion hun idag har evnet at hælde på flaske, så vi andre kan nyde det i et glas.

 

 

 

Det Bornholmske og danske frokostebord og dertil hørende retter har nu endelig fået den helt rigtige dansepartner i Nord snapsen. Fedmen og den røgede smag i fisken. De syrlige, krydrede og bløde sild, med de knasende løg, den lune leverpostej og alle de dejlige danske specialiteter. De er fantastiske at nyde Ries snaps til. Det er lykkedes Rie Uldahl at lave flere snapse som er bløde og velsmagende, som man ikke bare skal ”kyle ned” og gyse.

Og netop det har været en af Ries store drivkræfter, at det gys skulle udeblive under middagen og til gengæld nydes som en smagsoplevelse der komplimenterer maden. Ud over frokostbordet nydes hendes snapse også alene, som en sjus, til snacks, kager og mange andre retter samt delikatesser.

 

 

 

 

 

SKU’

 

ENJ

 

ALLRI

 

SJØDDA

 

NÅD?

 

 

 

Rie har helt sikkert : ”Sjøddad nad”, som er ”at bestille noget” på Borholmsk. Man kan godt sige at Rie har brugt hele livet på at smage, så hun kunne skabe disse snapse som hun gør til stor udmærkelse i dag.

Også under kokkeuddannelsen var Ries speciale meget tydeligt. Det var smagstilpasningen hun havde et særligt talent for. Som en kunstner har evnen til at adskille faver og sætte dem sammen så de skaber noget helt unikt og særpræget smukt.

Rie har bosat sig på Bornholm efter at have været i København nogle år og uddannet sig og arbejdet.
Hun har åbnet sit første æstetiske flagskibs af en butik i Svaneke, en af Danmarks smukkeste købstader.

Her havde Rie sin gang i barndommen, da hendes mormor og morfar boede i byen. Nu er hun tilbage med sin egen butik på Glastorvet.
Yderligere har hun en butik i Torvehal Bornholm i Rønne. Nord Snaps er ligeledes at finde hos mange forhandlere og fine restauranter i resten af Danmark.